Snertwandeling voor goed doel na ZWO-dienst van zondag 3 maart

23 februari 2019

Een wandeling van ongeveer vijf kilometer, met na afloop een lekkere kop erwtensoep. En nog voor een goed doel ook. Je kunt eraan meedoen na afloop van de voorjaarszendingsdienst van zondagmorgen 3 maart in de Welkomkerk. Het goede doel is een project voor theologisch onderwijs in Zambia. Voorganger in de dienst is Henriëtte Nieuwenhuis. Zij is door Kerkinactie uitgezonden geweest naar Zuid-Sumatra.

Vrijwillige bijdrage verwacht van deelnemers

De zendingsdienst, georganiseerd door de werkgroep voor ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking), is gewoon op de tijd van de reguliere morgendienst: van 09.30 tot ongeveer 10.45 uur. Daarna kun je een kop koffie drinken en vervolgens aan de wandel. De beloning na vijf kilometer wandelen is een kop erwtensoep. En natuurlijk veel gezelligheid. Alle deelnemers kunnen na afloop een bijdrage geven voor het goede doel.

Oorzaken armoede aanpakken

Henriëtte Nieuwenhuis was sinds oktober 2011 werkzaam op Zuid-Sumatra. Ze werkte daar als predikant-diaconaal toerustingswerker om de plaatselijke kerk te helpen de oorzaken van de armoede aan te pakken. Ook stimuleerde ze de uitwisseling tussen de kerken in Nederland en Indonesië.