Startweekend anders dan anders, maar voor ieder wat wils

6 september 2021

De zomervakantie is voorbij en traditiegetrouw trappen we het kerkelijk seizoen af met een Startweekend. Vanwege de coronabeperkingen wordt het dit jaar een ‘anders dan anders’ Startweekend. Toch is er een leuk programma samengesteld, met voor elke doelgroep wat wils. Thema is, zoals het jaarthema van de PKN: ‘Van U is de toekomst’.

Vrijdag 17 september: ouderenactiviteit

Zoals ieder jaar begint het Startweekend met een activiteit voor onze ouderen. In vorige jaren vond die activiteit steeds plaats in combinatie met een weeksluiting op vrijdagmiddag in Bernissesteyn, maar dat gaat nu (nog) niet lukken vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar is er daarom voor gekozen de ouderenactiviteit te verdelen over de ochtend en de middag in de hal en/of in zaal 5 van de Welkomkerk. Kerkelijk werker Anneke Klavers verzorgt de inleiding over het thema (‘Van U is de toekomst’), waarna we met elkaar in gesprek gaan in kleine groepen. Centraal staat de ontmoeting. En natuurlijk is er koffie, thee, een drankje en een hapje.

  • Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Anneke Klavers: 06-12748565. Dit kan tot uiterlijk maandag 13 september. Geef meteen aan of u ’s morgens of ’s middags komt. Bewoners van Bernissesteyn en Hart van Zuidland en mensen die slecht ter been zijn, kunnen worden opgehaald. Ook dat kunt u aangeven als u Anneke belt.

Zaterdag 18 september: fietspuzzeltocht

De opbrengst van de fietspuzzeltocht gaat naar het project van Kerk in Actie dat de Werkgroep voor Zending en Werelddiaconaat (WZW) steunt. De start is tussen 09.30 uur en 11.00 uur bij de Welkomkerk. Dat is ook het eindpunt. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro per persoon. Er zijn twee routes van elk veertien kilometer. U kunt beide routes fietsen, maar ook kiezen voor een van de twee. Vooraf of tussen de fietstochten door kunt u een kopje koffie, thee of fris drinken met een lekker stukje cake. Natuurlijk worden er ook weer overheerlijke pannenkoeken gebakken. Deze kunnen ter plekke worden gekocht of van te voren worden besteld (1 euro per pannenkoek, 10 euro voor elf pannenkoeken). Bestellen kan tot vrijdag 17 september 12.00 uur bij:

Zaterdag 18 september: sportieve activiteit voor oudere jongeren

Deze activiteit vindt in de middag plaats. De oudere jongeren ontvangen persoonlijk een uitnodiging.

Zondag 19 september: Startzondag, met Startdienst, wandeling en quiz

De feestelijke Startdienst begint om 10.00 uur in de Welkomkerk, met onder meer de bevestiging van twee jonge gemeenteleden tot ouderling. Na afloop is er gelegenheid om koffie en thee te drinken op het kerkplein. Er is dit jaar geen gezamenlijke maaltijd. Na het koffiedrinken zijn er twee activiteiten:

Emmauswandeling

In tweetallen door het dorp wandelen of de rust van de natuur opzoeken. Onderweg is er stilte of juist een goed gesprek. Aanmelden hoeft niet. Deelname kan ook voor wie de Startdienst niet heeft bezocht.

Zondag 19 september: online quiz

Met de online quiz test je je bijbel- en algemene kennis. Voordeel is dat het niet uitmaakt waar je bent, deelnemen kan altijd. Dus zelfs als je (nog) op het kerkplein bent om koffie te drinken, kun je meedoen. Aanmelden is noodzakelijk, anders ontvang je geen link om te kunnen inloggen. De quiz wordt gespeeld via Teams en de leiding is in handen van Erik van der Wal. De aanvang is 12.00 uur.

  • Meld je aan bij Erik (per e-mail of WhatsApp: 06-53653290). Geef (tot 1 uur voor aanvang van de quiz) je mailadres door en een teamnaam. Opgeven kan met een kleine groep (tot 6 personen) maar ook individueel. De quiz bestaat uit 6 rondes van 10 vragen.

 

Informatie
  • ouderling
    Sjanie de Leeuw van Weenen-Kweekel
  • ouderling, tweede scriba
    Mieke van den Engel-Euser
    (0181) 45 18 55