Startweekend met thema ‘Open Huis’ op 15, 16, 17 september

10 september 2017

Nu de vakanties weer achter de rug zijn gaan ook de kerkelijke activiteiten weer beginnen. De start van het nieuwe seizoen is het Startweekend, op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. Het thema is ‘Open Huis’. We organiseren allerlei activiteiten. Niet alleen voor leden van onze gemeente, maar vooral ook voor mensen van buiten de kerk. Hieronder een promotiefilmpje en het volledige programma.

Vrijdag 15 september

Ouderenmiddag in Bernissesteyn

We beginnen ook dit Startweekend met de ouderen, met een weeksluiting in de grote zaal van verzorgingscentrum Bernissesteyn. Het thema is ‘Open Huis’. Bij een ‘Open Huis’ hoort gastvrijheid. Dat zal ook tot uitdrukking komen in de rest van het Startweekend.

 • 14.30 uur: Inloop met koffie en thee.
 • 15.00 uur: Weeksluiting met voorganger mevr. J.C. Klavers-Bras.
 • 16.00 uur: Drankje en een hapje, terwijl oud en jong samen iets lekkers maken voor het eten.
 • 17.00 uur: Maaltijd met soep en allerlei lekkernijen.
 • 18.15 uur: Einde.

Iedereen van 70 jaar en ouder is van harte welkom. Voor de maaltijd graag opgeven vóór 11 september. Dat kan bij de receptie van Bernissesteyn (schriftelijk, tussen 08.30 en 12.30 uur) of telefonisch bij Anneke van der Pols (45 25 49) of Gerrie van Yperenburg (84 00 39). Wie gehaald en/of gebracht wil worden, kan dit doorgeven. Dan wordt dat geregeld.

Autopuzzelrit voor goed doel

Terug van weg geweest: de avontuurlijke autopuzzelrit in eigen dorp en omgeving. Inschrijven kan op de dag zelf, vanaf 19.00 uur. Of vooraf, via Matthijs de Vroed. Om 19.30 uur start het eerste team. Een team bestaat uit minimaal twee en maximaal vier personen. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Na binnenkomst is er een drankje en wachten we de uitslag af tijdens een rondje bingo. Voor de beste rijders in hun categorie is er een leuk prijsje. Meedoen kost 3 euro per persoon. De opbrengst is bestemd voor een ontwikkelingsproject voor boeren op Zuid-Sumatra.

Zaterdag 16 september

Fietspuzzeltocht

De Werkgroep voor ZWO organiseert wederom een fietspuzzeltocht. Het vertrekpunt is bij de Dorpskerk. De deelnemers vertrekken tussen 09.30 en 11.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro voor volwassenen. Kinderen gaan gratis mee. Bij de Dorpskerk worden heerlijke pannenkoeken gebakken. Ook kun je koffie, thee of limonade met cake krijgen. Ook als je niet meedoet met de fietspuzzeltocht, kun je pannenkoeken halen of ter plaatse eten. Als je een pannenkoek komt halen, neem dan wel een bord mee. Ook de opbrengst van de fietspuzzeltocht is bestemd voor het ontwikkelingsproject op Zuid-Sumatra.

Sportavond

Ook dit jaar organiseren we weer een sportavond voor jongeren vanaf 12 jaar in Sporthal Drenkwaard. Er wordt gevolleybald en gevoetbald. Ook volwassenen die het leuk vinden om een balletje te trappen of te smashen zijn welkom. Je kunt meedoen met een team van Vaya con Dios, YFIF, Follow Me, Together, de leiding van de kindernevendienst, de leiding van de Vakantie Bijbel Club, de kerkenraad, Coming Soon of een andere groep uit de kerk. Maar je kunt ook met een groepje vrienden, vriendinnen of familieleden meedoen. Je team moet bestaan uit minimaal zes en maximaal acht spelers (meer mag ook, maar dan speel je wat minder) en je doet mee aan beide sporten. Meedoen staat open voor iedereen die lid is van onze gemeente, of er op een andere manier binding mee heeft. Als je geen team heb, kun je ook individueel opgeven. Bij voldoende individuele aanmeldingen maken wij een team. Voor de beste drie teams hebben we een leuke prijs beschikbaar. Aanmelden kan tot en met 14 september via Silvia en Michiel Breeman (45 27 85). Het toernooi start om 19.30 uur.

Zondag 17 september

Startdienst

De Startdienst start om 09.30 uur. Vaya con Dios verleent medewerking. Na afloop is er koffie, thee en limonade met iets lekkers. Voorganger is dominee Auke Hamstra.

Programma voor jong en oud

Vanaf 11.00 uur is er een programma voor jong en oud. Met onder meer:

 • Kidsplay.
  Knutselen, sport & spel en een springkussen.
 • Bijzondere Bijbelse Quiz.
  Gezelligheid, spel en kennis verenigt in leuke vragen.
 • Workshop ‘Zingen met Kinderen’, gericht op (jonge) gezinnen.
 • Hand lettering.
  Een creatieve workshop verzorgd door Bijbelkiosk ‘De parel’. Je leert hier de basis van ‘hand lettering’, een techniek om op sierlijke wijze teksten aan te brengen op allerlei materialen. Deze ochtend maak je met elkaar kaarten gebaseerd op Bijbelteksten. De parel heeft trouwens ook een leuke stand.
 • ‘Doorpraten met Auke’.
  Een ontspannen bespreking van het thema van de dienst en de preek.

Dit alles loopt uit op een gezellige potluck met een barbecue. Het landelijke thema is ‘kerkproeverij’. Maar een proeverij kan ook in letterlijke zin: iedereen wordt uitgenodigd iets mee te nemen om met elkaar te eten. Voor drinken, sauzen, (stok)brood en natuurlijk het vlees wordt gezorgd. Maar als deelnemer kun je een voorgerechtje, bijgerechten, fruit, je lekkerste salade (enzovoorts) meenemen. Voorafgaand aan de Startdienst kun je je culinaire bijdrage in zaal 3 neerzetten. We sluiten de potpuck en het Startweekend af rond 14.00 uur, met een korte viering in de kerkzaal.