The Gate gaat weer van start, op 14 oktober

3 oktober 2012

Een nieuw seizoen, een nieuw gezicht, een nieuw jaarthema: ‘That’s the question’. The Gate, de bijzondere jongerendienst die regelmatig in de Welkomkerk plaatsvindt, is weer terug. In de eerste dienst van het nieuwe seizoen, op zondagmiddag 14 oktober, staat de vraag ‘Waarom regels?’ centraal.

Je kunt amper lopen en dan hoor je al: ‘Niet aankomen hoor!’ En als je ouder wordt, groeit het aantal geboden en verboden. In de kerk hebben we de tien geboden. Maar ook in de wereld om ons heen krioelt het ervan. Regels van Law en Order in het wetboek, maar ook in het verkeer, op school, op het werk en ga zo maar door. En dan zijn er ook nog de ongeschreven regels. Die staan nergens, maar ze vertellen je wel hoe je moet denken, hoe je eruit moet zien, wat je moet vinden, wat je moet doen en wat je moet laten.

Sinds een paar jaar is er weer iets nieuws: social media. En daarmee leggen we ons gek genoeg zelf regels op. De regel dat je altijd bereikbaar moet zijn, bijvoorbeeld. Of de regel dat je iedereen altijd maar je mening moet laten weten. Of de regel dat je de hele wereld steeds vertelt wat je allemaal aan het doen bent.

Soms voel je je gevangen in al die regels. Want waar dienen ze voor? Welke volgen we op en waarom? En wie wordt er beter van? Tja …. that’s the question.

Op 14 oktober gaan we op zoek naar antwoorden. Jij komt toch ook? Zoals altijd is er ook weer een hele leuke afterparty, waar je kunt nakaarten, discussieren of gewoon gezellig met elkaar kunt praten.

Bekijk hier een filmpje over The Gate van 14 oktober:

The Gate is bedoeld voor jongeren en wordt ook georganiseerd door jongeren. Maar uiteraard zijn ook ouderen van harte welkom. De diensten staan altijd bol van muziek, dans, theater en filmpjes, al blijft het wel om de inhoud gaan. Na afloop is er een afterparty, bedoeld voor de gezelligheid en om na te kaarten en te discussieren.

Meer informatie over The Gate en reacties van jongeren en andere bezoekers zijn te vinden op Hyves: the-gate-zuidland.hyves.nl.

De werkgroep Jongerendiensten die The Gate organiseert, kan altijd versterking gebruiken. Vind je het leuk om met leeftijdgenoten en andere mensen filmpjes (met een boodschap) op te nemen, theaterstukjes voor te bereiden (en uit te voeren), muziek te maken, te zingen, te dansen of op een andere manier iets creatiefs te doen tijdens de diensten, of wil je hand- en spandiensten verrichten (bijvoorbeeld licht en geluid klaarzetten en opruimen)? Neem dan contact op met een van de volgende personen: