The Gate: kom in beweging voor gerechtigheid

19 januari 2012

DOEN = Dromen en Durven in praktijk brengen. Dat is dit seizoen het thema van jongerendienst The Gate. Ook zondag 22 januari staat dit thema centraal. Jezus volgen betekent dat Hij ons naar Zijn beeld gaat vormen. Dat we op Hem gaan lijken zoals Hij op zijn Vader lijkt. Deze keer vraagt Jezus ons: “Heb jij honger naar gerechtigheid? Niet een licht knagend gevoel, maar echte honger? Een rotgevoel omdat er nog zo veel misgaat in de wereld?” In the Gate van zondag 22 januari gaat het om het antwoord: “Kan ik er wat aan doen of kan ik er wat aan doen?” Het belooft weer een boeiende dienst te worden. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan dit filmpje:

The Gate, die om 17.00 uur begint, is bedoeld voor jongeren en wordt ook georganiseerd door jongeren. Maar uiteraard zijn ook ouderen van harte welkom. De diensten staan maandelijks bol van muziek, dans, theater en filmpjes, al blijft het wel om de inhoud gaan. Na afloop is er een afterparty, bedoeld voor de gezelligheid en om na te kaarten en te discussieren.

Meer informatie over The Gate en reacties van jongeren en andere bezoekers zijn te vinden op Hyves: the-gate-zuidland.hyves.nl.

De werkgroep Jongerendiensten die The Gate organiseert, kan altijd versterking gebruiken. Vind je het leuk om met leeftijdgenoten en andere mensen filmpjes (met een boodschap) op te nemen, theaterstukjes voor te bereiden (en uit te voeren), muziek te maken, te zingen, te dansen of op een andere manier iets creatiefs te doen tijdens de diensten, of wil je hand- en spandiensten verrichten (bijvoorbeeld licht en geluid klaarzetten en opruimen)? Neem dan contact op met een van de volgende personen: