Zaterdagavond 3 november: Zuidland Zingt jubileum-zangavond met Soli Deo Gloria uit Urk

12 oktober 2018

Zuidland Zingt bestaat tien jaar. En dat wordt op zaterdagavond 3 november gevierd met een schitterende jubileum-zangavond in de Welkomkerk. Behalve door veel samenzang wordt deze avond opgeluisterd door Soli Deo Gloria uit Urk, organist Arjan Wouters, pianist Lennart Moree en violiste Chloë Elsenaar. De aanvang is 19.30 uur. De zangavond duurt twee uur (tot 21.30 uur), zonder pauze. Dominee Jan Schep verzorgt een korte overdenking. Entreekaarten kosten 7,50 euro en zijn aan de deur verkrijgbaar. Er is dus geen voorverkoop. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Bij de uitgang is er een collecte.

Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria behoort tot de jongste koren van Urk. Het werd opgericht in 1997 door enkele vrienden. Het koor staat sindsdien onder leiding van Jaap Kramer. Sinds het begin is streven naar kwaliteit een belangrijke drijfveer binnen het koor. Die kwaliteit heeft geleid tot een groep enthousiaste zangers met een ongeëvenaarde koorklank in Nederland.

Bekijk hier een video over de jubileum-zangavond:

Violiste Chloë Elsenaar

Behalve het mannenkoor uit Urk treedt violiste Chloë Elsenaar op. Chloë is een jonge talentvolle violiste die al heel wat prijzen en concerten op haar naam heeft staan. De organisatie is dan ook trots dit jonge talent die avond in Zuidland te mogen begroeten.

Organist Arjan Wouters

Het orgel wordt tijdens de jubileum-zangavond bespeeld door Arjan Wouters. Arjan is een veelzijdig organist, pianist en componist en dirigent van twee koren.

Pianist Lennart Moree

Ook pianist Lennart Moree verleent medewerking. Hij studeerde in 2012 cum laude af voor zijn masteropleiding piano aan het Rotterdams conservatorium bij Stéphane De May. Hij legt een bijzondere belangstelling aan de dag voor improviseren en componeren.

Zaal open vanaf 18.45 uur

De Zuidland Zingt jubileum-zangavond van zaterdagavond 3 november begint dus om 19.30 uur. Plaats van handeling is de Welkomkerk. De zaal is vanaf 18.45 uur open.