Voetbalclinic opmaat voor Bijbels Lunch Uurtje

13 oktober 2011

Wat hebben sport en geloof met elkaar te maken? Vast heel veel. In Zuidland gaan ze op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in elk geval hand in hand. Op de zondag vindt in de Welkomkerk namelijk weer een Bijbels Lunch Uurtje plaats, een laagdrempelige tiener- en gezinsdienst met als spreker oud-voetbalprof Levi Risamasu. De dienst, met als thema ‘sport en geloof’, wordt de avond daarvoor ingeleid met een voetbalclinic in de Zuidlandse sporthal Drenkwaard.

Risamasu speelde in de jeugd van Feyenoord en kwam daarna uit voor clubs als NAC Breda, Utrecht en Excelsior. Hij is aangesloten bij de Stichting Geloofshelden, van waaruit (ex-)topsporters het christelijk geloof uitdragen. Risamasu spreekt regelmatig in kerken en bevindt zich in goed gezelschap. Ook oud-marathonschaatser Rene Ruitenberg en voormalig Feyenoordverdediger Bert Konterman zijn lid van deze stichting. Behalve spreken in kerkdiensten en tijdens andere gelegenheden, geven de leden van de stichting ook voetbalclinics. Vorig jaar zomer deden ze dat tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrikaanse sloppenwijken, zaterdagavond 29 oktober doen ze het in sporthal Drenkwaard in Zuidland, van 19.00 tot 21.00 uur. Alle jongeren van 11 tot en met 17 jaar mogen meedoen. Inschrijven vooraf is niet nodig.

De dag erna, als de spieren stijf zijn van de inspanningen, is het de beurt om de geest en het hart aan het werk te zetten. Dat gebeurt in het Bijbels Lunch Uurtje in de Welkomkerk. Vanaf 12.15 uur staan de soep en de broodjes in het kerkgebouw aan de Wilhelminastraat klaar, waarna om 13.00 uur de viering begint. Ook bij die viering is iedereen welkom.

Meer informatie:
Anne-Marie de Heus: ((0181) 45 37 01)
Jeugdwerker Deborah de Jong (06-51969761)