Volkstuin Diaconie kan ‘Smaakmaker van het Jaar’ worden. Breng nu je stem uit!

3 november 2017

De volkstuin van de Diaconie is genomineerd voor de titel ‘Smaakmaker van het Jaar’. Dat heeft Kerk in Actie bekendgemaakt. De Diaconietuin, waarvan de oogst voor minder bedeelden is, is een van de zeven diaconale projecten in Nederland die kans maken op deze titel. Via een verkiezing op de website van Kerk in Actie wordt¬†bepaald welke drie projecten naar de finale gaan. Stem ook en help ‘onze’ Diaconietuin naar de eindstrijd.

Winnaar wordt bekend op zaterdag 11 november

Die eindstrijd vindt plaats tijdens de Landelijke Diaconale Dag (LDD) in Utrecht, op zaterdag 11 november. Kort voor de LDD wordt bekend welke drie diaconale projecten via de stemming op internet de finale hebben bereikt. De aanwezigen in de zaal bepalen vervolgens welk project er met de titel vandoor gaat.

Diaconietuin: groenten voor minder bedeelden en de Voedselbank

De Diaconietuin is ontstaan op een van de percelen grond die de Diaconie bezit. Omdat niet alle volkstuintjes op dat perceel verhuurd worden, verbouwen vrijwilligers er zelf groenten. Die worden na het oogsten geschonken aan minder bedeelden in Zuidland en omgeving, en aan de Voedselbank.

In totaal 36 projecten aangemeld

Dat de Diaconietuin de laatste zeven heeft gehaald, is al een prestatie op zich. In totaal werden 36 diaconale projecten bij Kerk in Actie aangemeld. Na een zorgvuldige beoordeling door Kerk in Actie zelf bleven zeven projecten over voor de internetstemming.

Informatie
  • ouderling, voorzitter Taakgroep Pastoraat
    Wim de Vroed
    (0181) 45 22 53