We kunnen weer naar de kerk! Met regels en via een aanmeldsysteem

24 september 2020

Maandenlang hebben we vanwege de coronacrisis alleen online kerkdiensten gehad. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM kunnen we sinds zondag 20 september ook weer ‘gewone’ diensten organiseren. Om die in goede banen te leiden, werken we met een aanmeldsysteem en hebben we een gebruiksplan opgesteld, allemaal te vinden via de homepage van deze site.

Aanmeldsysteem voor bijwonen diensten

Voor het bijwonen van kerkdiensten in coronatijd moet je je van tevoren aanmelden. Het aanmeldformulier is (sinds 20 september 2020) te vinden bij iedere dienst in de agenda. Tot 4 dagen vóór de dienst kun je het aanmeldformulier invullen. In de dagen voorafgaand aan de dienst worden de zitplaatsen toegewezen en ontvang je per e-mail de uitnodiging voor het bijwonen van de dienst.

UPDATE: vanwege de recente overheidsbeperkingen heeft de kerkenraad besloten voorlopig (tot en met woensdag 4 november, Dankdag) de kerkdiensten zonder kerkgangers te houden. Om die reden is het aanmeldformulier bij de betreffende diensten (in de Agenda) nu niet zichtbaar. In de laatste week van oktober wordt besloten hoe hier in november mee verder te gaan.

Gebruiksplan: richtlijnen PKN en RIVM

In het Gebruiksplan Welkomkerk staat hoe we op een veilige manier ons kerkgebouw (de Welkomkerk) kunnen gebruiken. Er staan bijvoorbeeld hygiëneregels in, maar ook uitgangspunten voor ventilatie en dat alle bezoekers de aanwijzingen van de coördinatoren moeten opvolgen. Ook voor bijvoorbeeld het Heilig Avondmaal zijn regels opgesteld, onder meer dat alle kerkgangers twee eigen bekertjes krijgen (de ene met brood, de ander met wijn of druivensap). Het gebruiksplan is enerzijds gebaseerd op de richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland voor erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten. Anderzijds volgt het de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Alle activiteiten in het kerkgebouw vinden plaats volgens de regels zoals beschreven in het gebruiksplan. Dit is ook verplicht bij gebruik van het kerkgebouw door derden.