Zaal 2 Welkomkerk na opknapbeurt helemaal geschikt voor jeugd van 4 tot 20 (en ouder)

28 augustus 2020

Afgelopen seizoen hebben Dominique Vingerling, Tamara Hoogstad, Nadine ter Meer, Froukje de Bruin en Annemarie de Vroed in overleg met de BLITZ, de Club, YFIF en Follow Me een voorstel gedaan voor een opknapbeurt van zaal 2 in de Welkomkerk. Na goedkeuring door de kerkrentmeesters en de taakgroep Jongeren werd dat voorstel een plan, dat tijdens de corona-maanden heel geleidelijk is uitgevoerd. Een terugblik van de initiatiefnemers.

Klussen op 1,5 meter van elkaar

“Vlak voor de coronacrisis hebben we tijdens een dienst nog een oproep gedaan voor vrijwilligers om te schuren en te sjouwen. Toen bleek dat we voorlopig geen kerkelijke activiteiten zouden hebben, hebben we de plannen uitgesteld. In mei hebben we bedacht dat we zonder extra vrijwilligers best op 1,5 meter van elkaar in een rustig tempo konden beginnen. Zo gezegd, zo gedaan: na ontwerpen, opruimen, schuren en schoonmaken is de zaal inmiddels klaar voor gebruik!”

Zaal 2 na make-over geschikt voor iedereen van 4 tot 20, en ouder

“Een nieuwe vloer, een nieuw plafond, nieuwe verlichting, nieuwe kleuren (van ‘bruin met groen’ naar ‘blauw met zwart en wit’), een loungebank én een interactief scherm maken de zaal geschikt voor de BLITZ, de club, YFIF en Follow Me, dus voor de jeugd van 4 tot 20 en ouder. Siem van Gijzen was een grote hulp en maakte de nieuwe radiatorbekleding en de lampjes voor ons. Leo Kleijwegt assisteerde met de elektra. Gedurende de coronatijd is de zaal met het scherm al vaak gebruikt. Met de 1,5 meter regel kun je niet met een groepje achter één laptop kruipen, maar dankzij deze vernieuwing kun je wel met elkaar naar hetzelfde scherm kijken. Hierdoor blijkt de zaal ook heel geschikt voor (kleine) vergaderingen met presentaties. Terwijl het scherm aanvankelijk voor liedjes en filmpjes voor de BLITZ bedoeld was.”

Bijdragen aan thuisgevoel in de kerk

“Al met al heeft zaal 2 een fris uiterlijk en ook prachtige muurschilderingen gekregen. We hopen dat veel kinderen en jongeren zich thuisvoelen in de kerk en dat deze zaal daaraan bij mag dragen. Mocht je in de buurt van de kerk zijn, neem gerust een kijkje als de deuren voor iedereen weer geopend zijn. Aan alle kinderen en jongeren: veel plezier en zegen gewenst!”