Zaterdag 14/9: rommelmarkt rondom Dorpskerk

24 augustus 2013

Op zaterdag 14 september is het weer zover. Dan vindt de jaarlijkse rommelmarkt rondom de Dorpskerk aan de Kerkstraat plaats. De rommelmarkt is gelijktijdig met de jaarmarkt.

De rommelmarkt begint om 09.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Tot nu toe was de opbrengst altijd bedoeld voor het restauratiefonds van de Dorpskerk. Dat project is nu afgesloten. Het geld gaat nu naar het fonds ‘Onderhoud gebouwen’ van onze gemeente. Dat betekent dat het geld ook bedoeld is voor het onderhoud van de Welkomkerk en voor het onderhoud van de pastorieen en gebouw De Kerkhoeck.

Een van de succesnummers op de rommelmarkt is altijd het rad van avontuur. Ook deze keer zijn met het rad vele prijzen te winnen, zoals taarten. Verder zijn er weer allerlei tweedehands spullen te koop, zoals fietsen, kleding, speelgoed, elektronica, gereedschap, meubels en boeken.

In De Kerkhoeck, eveneens aan de Kerkstraat, zijn koffie, thee, limonade en poffertjes te koop. Voor de liefhebbers worden ook gebreide sokken verkocht. Verder is er een schiettent.

Wie zaterdag 14 september niet kan, kan elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur terecht aan de Langeweg 3 in Zuidland. Daar verkopen vrijwilligers van de kerk ook rommelmarktspullen. Wie zelf nog bruikbare spullen heeft, kan deze daar ook aanbieden aan de rommelmarkt. De inname daarvan gebeurt wel selectief. Omdat de gemeente Bernisse een nieuwe regeling voor afvalstoffen heeft, moet de kerk fors betalen voor het weggooien van de overschotten van de rommelmarkt. Alleen spullen die zeker nog wel verkoopbaar zijn, worden geaccepteerd.

De organisatie van de rommelmarkt is in handen van de evenementencommissie, een samenvoeging van de vrijwilligers die voorheen respectievelijk de rommelmarkt en de evenementendag organiseerden. Door de fusie van de kerken is ook de organisatie van deze evenementen samengegaan.