Zo 1/11: Hans Bouma laat opgewekte Lazarus spreken

9 oktober 2015

Je kunt een preek houden over wat er met Lazarus gebeurd is: zijn vriendschap met Jezus, zijn vroege dood en natuurlijk zijn opwekking. Hans Bouma kiest in de dienst van zondagmiddag 1 november in de Dorpskerk voor een andere vorm: hij laat Lazarus zelf aan het woord.

Dat gebeurt in een dienst van poezie, verhaal en muziek. De dienst heeft als thema (of titel): ‘Op het leven!’. Het verhaal speelt zeven jaar na de opwekking van Lazarus. Iedere dag nog heft hij samen met zijn zusters Maria en Martha bij de maaltijd het glas. ‘Lechajim! Op het leven! Het leven dat doorgaat. Het leven dat gevierd mag worden.’ Het verhaal van Lazarus wordt ingeleid door twee poetisch-muzikale collages: ‘Spreek dan van geluk’ (zeven Psalmen opnieuw uitgesproken) en ‘Vaste voet aan grond’. Pianist Marinus van der Wal zorgt, al improviserend, voor de muzikale begeleiding.

De dienst begint om 17.00 uur. Na afloop is er een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma. Daar zal hij boeken en bundels signeren. Ook kunt u met hem in gesprek.