Zondag 10 november: Welkomdienst met als thema: ‘De aarde is kostbaar’. Ook inzameling voor Voedselbank!

1 november 2019

‘De aarde is kostbaar’. Dat is het thema van de Welkomdienst van zondag 10 november in de Welkomkerk. De dienst voor jongeren en gezinnen begint om 11.00 uur. De koffie staat klaar om 10.15 uur. Iedereen is van harte welkom. Ook na de dienst is er koffie en wat lekkers. Over wat lekkers gesproken: voorafgaand aan de dienst worden lekkernijen voor kinderen ingezameld, die vervolgens naar de Voedselbank gaan.

Waarom is de aarde zo kostbaar?

‘Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde’. Als je vertrouwd bent met de kerk, dan komt deze tekst je bekend voor. Maar als alles toch weer nieuw wordt, waaróm is de aarde dan zo kostbaar? Hoe zit dat nu eigenlijk met God in relatie tot de aarde? Hoeveel is Zijn schepping Hem waard? Hoe zit het met de mens en die schepping? En hoe zit het met míjn relatie tot deze aarde? Over dit soort vragen gaat het in deze Welkomdienst. Voorganger is dominee Jan Schep.

Inzameling lekkernijen voor Voedselbank

Voorafgaand aan de Welkomdienst worden dus lekkernijen en andere voedingsmiddelen voor kinderen ingezameld, zoals bijvoorbeeld schoolkoek, hagelslag, chocoladepasta en jam. Deze producten zijn bedoeld voor kinderen uit gezinnen die gebruik moeten maken van de Voedselbank.

Geschikt voor jong en oud

De Welkomdiensten zijn bedoeld om de erediensten in onze gemeente aantrekkelijker te maken voor jonge mensen en gezinnen. Dat uit zich onder meer in de keuze voor de liedjes die gezongen worden. Toch is de dienst geschikt voor iedereen: jong en oud. Er is bijvoorbeeld ook ‘gewoon’ een kindernevendienst (BLITZ).

Reguliere morgendienst in Dorpskerk

In verband met deze bijzondere dienst is er geen reguliere morgendienst in de Welkomkerk. Wel in de Dorpskerk. Aanvang: 09.30 uur.