Zondag 11 december: Gate met eigen kerstfilm

6 december 2011

DOEN = Dromen en Durven in praktijk brengen. Dat is het thema van jongerendienst The Gate op zondag 11 december in de Welkomkerk. En het is geen loze kreet, want de jongeren die bij de organisatie van The Gate betrokken zijn, hebben zich de laatste weken enorm ingespannen om echt iets te doen: ze hebben een echte kerstfilm opgenomen.

Het acteren, regisseren, camerawerk, monteren, licht en geluid, alles is gedaan door de Gaters. Het resultaat is een unieke film die tijdens The Gate wordt vertoond. Titel van de rolprent is ‘A wink to Christmas’. De film zelf komt niet op youtube, dus als je ‘m wilt zien, moet je naar de kerk komen. Een voorproefje (trailer) is al wel via youtube te bekijken:De film vertelt op een originele manier het kerstverhaal, authentiek en met een knipoog, verrassend, ontroerend en humoristisch. Behalve de film staat ook de rest van deze dienst in het teken van Kerst, met fijne kerstmedleys als omlijsting. The Gate van 11 december wordt dan ook een echte KerstGate. Kom er dus heen, want hoe meer mensen, hoe meer sfeer.

The Gate, die om 17.00 uur begint, is bedoeld voor jongeren en wordt ook georganiseerd door jongeren. Maar uiteraard zijn ook ouderen van harte welkom. De diensten staan maandelijks bol van muziek, dans, theater en filmpjes, al blijft het wel om de inhoud gaan. Na afloop is er een afterparty, bedoeld voor de gezelligheid en om na te kaarten en te discussieren.

Meer informatie over The Gate en reacties van jongeren en andere bezoekers zijn te vinden op Hyves: the-gate-zuidland.hyves.nl.

De werkgroep Jongerendiensten die The Gate organiseert, kan altijd versterking gebruiken. Vind je het leuk om met leeftijdgenoten en andere mensen filmpjes (met een boodschap) op te nemen, theaterstukjes voor te bereiden (en uit te voeren), muziek te maken, te zingen, te dansen of op een andere manier iets creatiefs te doen tijdens de diensten, of wil je hand- en spandiensten verrichten (bijvoorbeeld licht en geluid klaarzetten en opruimen)? Neem dan contact op met een van de volgende personen: