Startweekend bol van activiteiten, met op zondag 16 september Kerkproeverij en goede gesprekken

13 september 2018

In september start voor honderden kerkgemeenten in Nederland het nieuwe seizoen weer. Zo ook voor onze gemeente. Daarom organiseren we op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september het jaarlijkse Startweekend. Hoogtepunt van dit weekend is de Startzondag, op 16 september. Dan staan de deuren van de Welkomkerk wijd open voor iedereen. Om de sfeer te proeven, met mensen in gesprek te gaan, een dienst mee te maken of de gezelligheid na die dienst te ervaren.

Ook voor mensen van buiten de kerk

De start van het kerkelijk seizoen is niet alleen bedoeld voor eigen gemeenteleden. Integendeel, juist mensen die de kerk de rug hebben toegekeerd, of nooit lid zijn geweest, zijn welkom. Zij zullen ervaren dat het beeld dat zij van de kerk hebben, niet meer klopt. Natuurlijk wordt er nog gezongen – maar het zijn andere liederen. Natuurlijk wordt er nog gepreekt – maar vaak korter. Natuurlijk wordt er nog gebeden – maar anders. En natuurlijk is er na de dienst koffie in de kerk – o nee, dat was er vroeger niet. Dat alles kunnen zij op zondag 16 september in de Welkomkerk ervaren. Sommigen zullen via een van onze gemeenteleden een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Anderen niet. Dat maakt niet uit. Iedereen is welkom.

Bekijk hier de promo van het Startweekend 2018:

Een goed gesprek

De start van het kerkelijk seizoen staat in het teken van het thema ‘Een goed gesprek’. Heel toepasselijk, juist als je al een tijdje niet in een kerk bent geweest. Je kunt op deze zondag namelijk met iedereen in gesprek, over alles wat je bezighoudt.

Kerkdienst, activiteiten en barbecue

De start-activiteiten beginnen gewoon om 09.30 uur, met een feestelijke dienst. Na afloop daarvan, vanaf ongeveer 10.45 uur, zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Het gaat om een zogeheten Emmaüswandeling (waarbij mensen in tweetallen gaan wandelen en een aantal vragen meekrijgen voor een goed gesprek), een Bijbelquiz (mobieltje mee), diverse kinderspellen en een springkussen. Verder zijn er workshops dansen (voor kinderen), creatief schilderen en een stand waar je Bijbelse artikelen kunt kopen. De startzondag wordt afgesloten met een barbecue en een potluck, waarbij je zelf je favoriete gerecht (bijvoorbeeld een salade, hartige taart en gesneden fruit) kunt meebrengen (en delen).  Voel je vrij om te komen, zeker als je nooit in de kerk komt of er al een tijd niet bent geweest. Even proeven van het kerk-zijn anno nu, letterlijk en figuurlijk. En je zult merken dat het anders smaakt dan je misschien dacht.

Ook op vrijdag en zaterdag allerlei activiteiten

Ook op vrijdag 14 en zaterdag 15 september organiseren we verschillende startactiviteiten. Een opsomming:

Vrijdag 14 september

Weeksluiting in Bernissesteyn: vanaf 15.00 uur
Voorafgaand zal er koffie, thee en water worden geschonken. In de weeksluiting, waarin Anneke Klavers hoopt voor te gaan, staat de Bijbelse figuur Nicodemus centraal. Na de weeksluiting zal er een spel worden gespeeld waarbij iedereen een aperitiefje kan krijgen. Deze bijeenkomst zal worden afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Autopuzzelrit + bingo: vanaf 18.30 uur
Aan het begin van de vrijdagavond is er een autopuzzelrit, die zal starten bij de Welkomkerk. De rit start zo vroeg in de avond omdat dan ook de laatste deelnemers kunnen terugkeren als het nog licht is. Als alle punten zijn geteld, zal de avond worden vervolgd met een bingo. Deelname kost vijf euro. De netto opbrengst is bestemd voor een zendingsproject voor boeren in Zuid-Sumatra.

Zaterdag 15 september

Fietspuzzeltocht: start tussen 09.30 en 11.00 uur
De start van de fietspuzzeltocht is bij de Dorpskerk. De fietspuzzeltocht is bedoeld voor jong en oud. Na afloop zijn pannenkoeken te koop, ook voor mensen die niet aan de fietspuzzeltocht meedoen. De opbrengst is voor hetzelfde zendingsproject als waarvoor op vrijdag geld wordt ingezameld.

Sportavond in sporthal Drenkwaard: vanaf 19.00 uur
Diverse teams van jong en ‘iets minder jong’ nemen het tegen elkaar op met voetbal en volleybal. (We hebben nog steeds teams nodig).