Zondag 17 november: schoenendoosactie met kindertheater in de Welkomkerk

14 november 2019

Lieve Soraya. Dat is de naam van de kindervoorstelling die de Schoenendoosdienst van zondag 17 november in de Welkomkerk opluistert. De dienst, die om 16.00 uur begint, staat in het teken van de jaarlijkse Schoenendoosactie, waarmee kinderen van de basisscholen spullen inzamelen voor kinderen in andere landen. Deze keer gaan de dozen naar kinderen in Roemenië, Moldavië en Malawi. 

Dingen weggeven die echt waardevol zijn

De voorstelling wordt verzorgd door kindertheater ‘Je bent een parel’ en gaat over een meisje dat niet naar school wil en uit verveling een folder van de Schoenendoosactie bekijkt. Ze besluit ook iets te geven, maar blijkt het heel moeilijk te vinden om iets weg te geven wat ze zelf ook mooi vindt. Dan ontdekt ze dat het mooiste wat ze weg kan geven, niet zozeer speelgoed is, maar – als het kon – dingen die veel waardevoller zijn, zoals liefde, gezondheid en de mogelijkheid om naar school te gaan. Dat is voor haar natuurlijk niet mogelijk, maar wat ze wel kan doen, is bidden.

Allerlei nuttige spullen

Via de Actie Schoenendoos vullen kinderen van de basisscholen schoenendozen met allerlei nuttige spullen, zoals schriften, pennen, potloden, kleurpotloden (geen stiften), een puntenslijper, zeep, een tandenborstel, tandpasta en een knuffel. Dit mag worden aangevuld met zaken als een kleurboek, een etui, een lineaal, een pop, een speelgoedauto, een kleine bal, een springtouw, een kam en/of borstel e.d. Wat niet in de dozen mag: snoep, etenswaren, spullen met batterijen, een knuffen in de vorm van een varken en oorlogsspeelgoed.

Schoenendozen in de kerk inleveren

De dienst begint om 16.00 uur. De kinderen leveren hun schoenendoos ter plekke in, of hebben dat al gedaan via school. Vergeet niet een envelop onder een elastiek op het deksel te doen, met daarin 5 euro voor de transportkosten. De dozen worden bij de firma POLS in Zuidland gesorteerd en verwerkt, waarna ze op transport gaan.

Informatie
  • Anne-Marie de Heus
    (0181) 45 37 01